APEL DE PROIECTE 1/2024 – PROGRAMUL ÎN STARE DE BINE
APEL DE PROIECTE 1/2024 – PROGRAMUL ÎN STARE DE BINE

APEL DE PROIECTE 1/2024 – PROGRAMUL ÎN STARE DE BINE

ÎN STARE DE BINE


Pentru al șaptelea an consecutiv, Kaufland România și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) continuă programul În Stare de Bine și anunță lansarea ediției 2024, pentru care alocă în total 1 milion de euro (5 milioane de lei) în finanțări nerambursabile. Fondurile vor fi direcționate către inițiative dedicate grupurilor și comunităților vulnerabile, dezvoltate în cele 3 direcții cheie ale programului: cultură, sport și viață sănătoasă.

Obiectivul programului este reducerea inegalităților sociale prin intermediul activităților comunitare în domeniile cultură, sport și viață sănătoasă derulate cu și pentru grupuri sau comunități vulnerabile și prin acțiuni de dezvoltare organizațională pentru sectorul neguvernamental.

În 2024 structura programului de finanțare include 3 apeluri de proiecte cu caracteristici și alocări financiare diferite.

În cadrul acestei ediții a programului, pentru Apelurile 1 și 2 ne dorim să promovăm proiecte care au o abordare comunitară participativă. Acestea nu numai că vizează nevoile și provocările comunităților locale vulnerabile sau a grupurilor vulnerabile din cadrul acestora, dar și implică în mod activ și semnificativ membrii comunității în adresarea acelor nevoi/provocări.

Date tehnice despre finanțare

Suma oferită

Organizațiile vor putea solicita o finanțare cuprinsă între 50.000 lei și 300.000 lei.

Termen limită de depunere

26 aprilie 2024 (ora 16:00)

Finanțator

Kaufland România și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Eligibilitate

Solicitanții și Partenerii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
  • nu au primit finanțare în calitate de Solicitant sau Partener în programul În Stare de Bine, consecutiv, în ultimii 2 ani (2022 și 2023) și
  • respectă valorile democratice și drepturile omului și
  • sunt independente de guvern și de alte autorități naționale, regionale sau locale2 și
  • sunt independente de persoane juridice cu scop lucrativ3 și
  • sunt independente de partide politice și