Apel la propuneri de proiecte 2023 la tema Statul de drept
Apel la propuneri de proiecte 2023 la tema Statul de drept

Apel la propuneri de proiecte 2023 la tema Statul de drept

Apel Național - Corpul European de Solidaritate 2023

Ambasada Franței şi Institutul Francez din România fac un apel la propuneri de proiecte 2023 la tema Statul de drept.Prezentul apel la propuneri de proiecte are ca scop sprijinirea organizațiilor societății civile în consolidarea statului de drept și a cooperării cu organizațiile franceze. Acesta oferă cofinanțare pentru proiecte și inițiative ale organizațiilor societății civile care au ca scop apărarea drepturilor omului și încurajarea includerii acestora în elaborarea politicilor publice.

Date tehnice despre finanțare

Suma oferită

Fiecare proiect câștigător va beneficia de o co-finanțare din partea Ambasadei Franței/Institutului Francez din România în proporție de maximum 80% și de o sumă maximă de 5 000 €

Termen limită de depunere

2 aprilie 2023 (inclusiv)

Finanțator

Ambasada Franței şi Institutul Francez din România

Activități eligibile

Apelul la propuneri de proiecte se adresează organizațiilor neguvernamentale, non-profit, înregistrate în România și care implementează proiecte pe teritoriul României. O organizație poate depune un singur proiect în cadrul acestui apel.
Proiectele se pot referi la activități de sensibilizare, activități de pledoarie (organizarea de conferințe, mese rotunde, mobilizarea cetățenilor etc.), formare, activități de autonomizare (empowerment), sau de sprijin pentru publicații pe temele acestui apel la propuneri de proiecte.
Temele abordate se vor înscrie, în mod ideal, într-o perspectivă europeană, prin căutarea de parteneriate cu organizații neguvernamentale europene și, în special, franceze.