Apel selectie trillenials an 2022-2023
Apel selectie trillenials an 2022-2023

Apel selectie trillenials an 2022-2023

Apel selecție trillenials an 2022-2023

Te implici (activ) într-un ONG și vrei să-ți dezvolți competențe necesare de lucru în domeniul neguvernamental? Vrei să înveți mai multe despre societatea civilă, despre munca în ONG și despre cum poți să transformi în (mai) bine comunitatea ta? Vrei și poți să-ți dedici timp și energie pentru aceste lucruri?

Cu alte cuvinte, vrei să devii #ONGist/ă/x?
Atunci #haide în Programul3 – un program de pregătire de lungă durată pentru oameni implicați în al treilea sector, o școală pentru cei care vor să contribuie la dezvoltarea societății civile din România și nu numai.

Why is there a need for the Program3?

  • Potrivit ultimelor studii, prea puțini oameni noi se gândesc să lucreze pentru al treilea sector, chiar dacă interesul pentru implicare în acțiuni civice a crescut;
  • În timp ce majoritatea persoanelor angajate în sectorul ONG are între 25 și 34 de ani, cele mai multe persoane în poziții de leadership din sector sunt de mai bine de 8 ani la conducere;
  • Avem nevoie de un format care să aducă împreună oameni tineri interesați să dezvolte al treilea sector prin noi abordări, învățând în același timp de la profesioniști în domeniu.

Who are we looking for the Program3? (please "selection criteria")

Căutăm cel puțin 30 de #trillenials, persoane tinere care

  • sunt implicate civic, deja lucrează în organizații neguvernamentale sau fac voluntariat constant/ activ,
  • conștientizează importanța celui de-al treilea sector și sunt motivate să îl ducă la următorul nivel, având astfel potențial să facă parte din viitoarele generații care vor conduce sectorul neguvernamental,
  • don’t (yet) have enough experience within NGO environment style,
  • sunt dispuse să învețe și să practice lucrul în și pentru sectorul ONG,
  • want to grow and do good for their communities,
  • aderă în gândire și practică la valorile comune ale respectării demnității umane, libertății, democrației, egalității, statului de drept și respectării drepturilor of all people

Din perspectiva noastră, #trillenials sunt acele persoane tinere care au minim 18 ani și maxim 30 de ani (mai facem și excepții până la 35 de ani dacă chiar ne place de cineva), care au idee despre societatea civilă și lucrul în ONG, dar nu neapărat multă practică în domeniu. Sunt persoane interesate de subiecte sociale și civice, chiar dacă nu le stăpânesc 100%. Sunt persoane dispuse să se implice din ce în ce mai activ în structuri asociative (nu doar să facă voluntariat), dar încă nu au suficientă experiență cu particularitățile ONG-urilor. Nu și-au găsit încă locul în sectorul ONG, dar nici nu vor să renunțe la el.

What happens in the Program3?

Program3 proposes a one-year learning process, structurat în două semestre cu o curriculă predefinită, la care se adaugă un proces particularizat de învățare, în funcție de nevoile și interesele fiecărei persoane, astfel:

The first semester va fi dedicat conținuturilor tehnice ce țin de lucru în ONG cu introducere în ONGeză și dezvoltare de abilități esențiale de lucru (precum dezvoltare organizațională, fundraising, comunicare, managementul voluntarilor, etc.).

Temestrul II va fi dedicat conținuturilor tematice ce țin de dezvoltare comunitară, tehnici și metode de participare publică, metode și tehnici de educație nonformală, advocacy, etc.

IMPORTANT!
Perioada de implicare a persoanelor selectate este de 1 an de zile (octombrie 2022 – august 2023), selecția va ține cont de disponibilitatea asumată în acest sens iar participarea la diverse evenimente din cadrul Programului3 va fi condiționată de această implicare. Pentru mai multe detalii despre cum arată acest an, vezi mai jos curricula Programului3 pentru 2022-2023.

 

Vezi mai multe despre acest articol!
Vezi mai multe