Asociația Europeană pentru Conservarea în aer liber (EOCA) : Finanțare 2022
Asociația caută să finanțeze proiecte care beneficiază de biodiversitate într-un peisaj sălbatic. Definiția finanțatorului a „peisajului” include mediile marine și o gamă largă de spații sălbatice, non-urbane.
Proiectele trebuie să conserve, să protejeze, să îmbunătățească, să restaureze și/sau să reconectați habitatele dintr-un anumit peisaj care sunt deosebit de importante pentru biodiversitatea de acolo. Acest accent pe biodiversitate va aborda, de asemenea, importanța pe care Asociația o acordă problemei schimbărilor climatice.
Proiectele ar trebui să asigure că habitatele care sunt conservate sunt cele care captează carbonul, reduc emisiile, permit adaptările la schimbările climatice și/sau protejează împotriva pierderii ulterioare a habitatului și a biodiversității. De asemenea, este foarte important ca proiectele să fie benefice comunităților locale care trăiesc în aceste habitate sau în apropierea acestora. Proiectele ar trebui să evidențieze modul în care încurajează administrarea locală a habitatelor, atenuează sărăcia și susțin serviciile ecosistemice locale.
Date tehnice despre finanțare
Suma oferită
- granturi în valoare de până la 30.000 de euro
Termen limită de depunere
1 – 15 iunie
Solicitanți eligibili
ONG-uri.
Finanțator
Asociația Europeană pentru Conservarea în aer liber
Activități eligibile
Proiectele trebuie să:
- Protejeze, îmbunătățească sau să restaureze situația speciilor „cheie” amenințate, habitatele sau ecosistemele mai largi din zonele „sălbatice”
Asociația definește zonele „sălbatice” ca medii non-urbane și ecosisteme care apar într-o stare cât mai naturală posibil, având în vedere locația și utilizarea zonei. Acestea pot include, de exemplu, mlaștini, dealuri, munți, coaste, râuri, păduri, pășuni, turbări și zone oceanice. Speciile, habitatele sau ecosistemele „cheie” sunt definite aici ca fiind cele care sunt amenințate, cele care joacă o funcție „cheie” sau cele care sunt indicatori ai sănătății ecosistemului mai larg. Proiectul trebuie să identifice și să abordeze principalele amenințări la adresa speciilor, habitatelor sau ecosistemelor mai largi și modul în care le va proteja și/sau le va îmbunătăți. Soluțiile inovatoare la problemele „vechi” vor fi binevenite.
- Ia în considerare nevoile pasionatului de aer liber
Proiectul trebuie să îmbunătățească experiența pasionaților de aer liber, precum și să protejeze speciile identificate, habitatul sau ecosistemul mai larg de orice impact negativ al vizitelor lor. Proiectele pot, de exemplu, să îmbunătățească experiența unui vizitator prin protejarea unei specii amenințate pe care ar putea să o vadă apoi, sau să protejeze o zonă asigurându-se că traseele / fețele de stâncă / căile navigabile și/sau informațiile / educația asociate îi împiedică pe vizitatori să deterioreze habitatele fragile sau să perturbe viața sălbatică vulnerabilă. - Se vor acorda puncte suplimentare pentru soluțiile inovatoare la probleme „vechi”, în special dacă acestea pot fi transferate în alte zone geografice.
În această etapă, în cazul în care proiectul evaluat primește mai puțin de 12 puncte, nu va continua în procesul de aplicare.