Fondul de oportunități economice 2023
În ciuda îmbunătățirilor din ultimele decenii, inegalitatea de gen este încă o problemă semnificativă în Europa. Unele statistici îngrijorătoare includ faptul că femeile câștigă cu 13% mai puțin decât omologii lor de sex masculin și crește până la 29,5% pentru diferențele de pensii , 82% dintre locurile de muncă sunt segregate de gen și 60% dintre femei se confruntă cu violență sau hărțuire la locul de muncă . Situația este și mai dificilă pentru persoanele care suferă de discriminări multiple. De exemplu, conform OIM-ONU Migrație, lucrătoarele migrante sunt afectate în mod disproporționat de pierderea locurilor de muncă, iar riscul lor de sărăcie s-a intensificat din cauza pandemiei de COVID-19. În plus, femeile migrante reprezintă cel puțin 40% din lucrătorii din sectorul îngrijirii în unele țări europene. Acest sector, la fel ca multe altele care angajează predominant femei, este cunoscut pentru condiții precare, salarii mai mici și un grad mai mare de muncă informală.
Date tehnice despre finanțare
Suma oferită
Buget total: 3 500 000 EUR.
Buget per proiect: va varia de la 60 000 EUR la 150 000 EUR per grant.
Termen limită de depunere
Apelul va fi deschis până în 12 februarie 2023, ora 23:59 CET
Finanțator
Alliance for gender equality in Europe
Activități eligibile
În cadrul programului de finanţare, pot aplica exclusiv:
Propunerea finalizată în limba engleză.
Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Țările de Jos, Polonia, România, Slovacia, Spania, Suedia și Regatul Unit. Această selecție de țară se bazează pe un echilibru între Europa de Nord, de Est și de Sud.
Organizații neguvernamentale ale societății civile, întreprinderi sociale, fonduri naționale sau regionale înregistrate legal.
Organizații mici și mijlocii de primă linie. În scopul acestui apel, organizațiile de primă linie sunt definite ca fiind puternic fundamentate, având relații directe cu comunitățile pe care le susțin și răspunzătoare față de acestea.
Organizațiile mici și mijlocii sunt definite ca având un buget anual sub următoarele sume (pragurile se bazează pe costul național al vieții și costurile forței de muncă):
Organizații cu sediul în Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Luxemburg, Țările de Jos, Suedia și Regatul Unit: 600 000 EUROrganizații cu sediul în Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Grecia, Italia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia și Spania: 450 000 EUR
Organizațiile regrantătoare sunt scutite de la respectarea acestor praguri și ar trebui să aloce majoritatea bugetului solicitat pentru reacordare.
Organizații care lucrează cu femei marginalizate, persoane transgender, non-binare și neconforme de gen.
Include planuri realiste și capacitatea solicitantului de potrivire a bugetului.